Cele mai bune programe pentru depistarea plagiatului
- Daca vrei sa fii sigur(a) de autenticitatea lucrarii tale, ai nevoie de un program pentru detectarea plagiatului.
- Programele pentru depistarea plagiatului folosesc algoritmi de cautare online pentru a detecta copiile.
- Pe primul loc in lista noastra se afla un program dezvoltat in strainatate, dar care ofera si analiza in limba romana.
- Verifica toate programele din lista noastra pentru a testa si unelte folosite de universitatile din Romania.
Inainte de era Internetului, orice document, lucrare de doctorat, teze stiintifice si multe alte inscrisuri puteau fi plagiate mult mai usor.
Acum exista tot felul de mecanisme de detectare a plagiatului cu conditia ca textul original sa se regaseasca si acesta online.
Cu toate acestea, regulamentele moderne impun incarcarea textelor online pentru eventuala consultare, iar tezele originale au fost si acelea introduse deja in circulatia marilor biblioteci online.
Fie ca esti un autor care vrea sa se asigure de faptul ca lucrarea sa nu va fi contestata sau cel care trebuie sa verifice autenticitatea unui text, vei avea nevoie de ajutorul unui program pentru depistarea plagiatului.
Plagiatul poate avea consecinte dezastruoase pentru cel care plagiaza, direct proportional cu importanta documentului copiat asa ca incearca ununl dintre programele propuse de noi pentru detectarea plagiatului.
Acestea constau fie in programe software care pot fi descarcate pe un PC cu Windows 10, fie sunt aplicatii online, care verifica textele folosing motoarele de cautare disponibile.
Care este cel mai bun program pentru detectarea plagiatului?
Plagiarism Checker este unul dintre cele mai respectate produse de pe piata detectoarelor de plagiat si ii ajuta in special pe studenti sa identifice daca lucrarea lor este originala.
Acest software a fost conceput pentru a examina cele mai populare formate de fisiere, inclusiv documente Microsoft Word (Docx, Doc), RTF, PDF dar si cele de tip text.
Mai mult, este excelent daca folosesti un sistem de operare mai vechi pentru ca Plagiarism Checker functioneaza chiar si cu sisteme Windows 8, 7 și Vista.
Din pacate, singura problema ar fi ca software-ul este disponibil in doar 7 limbi, iar romana nu este una dintre ele. Asta inseamna ca va putea avea probleme cu diacriticele.
Programul compara doua documente, unul langa celalalt pentru a gasi eventuale similaritati. In acest mod vor fi subliniate atat continutul original si cel alternativ atunci cand sunt gasite cuvinte duplicat.
Solutia nu functioneaza doar pentru documente, ci si pe website-uri asa ca bloggerii si editorii il pot folosi pentru a-si analiza propriul continut ca sa evite posibile probleme cu motoarele de cautare.
La sfarsitul analizei, vei primi un raport detaliat intr-un document PDF sau DOCX in care vor fi reliefate portiunile similare si vei afla si nivelul procentual de continut plagiat.
Plagiarism Detector este un program care se integreaza perfect in Windows 10 si este compatibil cu produsele Microsoft, inclusiv cu aplicatiile Office.
In plus, ofera suport nativ pentru documentele PDF, asa ca nu vei avea nevoie de un editor PDF dedicat.
Spre deosebire de alte solutii, acesta poate analiza mai multe documente simultan, lucru important pentru un volum mai mare de lucru.
Editorii programului sustin ca solutia lor are o eficienta de 97% indetectarea unui eventual plagiat si ca o scanare dureaza pana la 2 minute in functie de cantitatea de continut.
La finalul scanarii vei primi un raport extrem de detaliat despre fragmentele cu copii detectate, iar acest raport va putea fi impartasit online.
Cel mai important aspect este ca acest program verifica si texte in limba romana. Plagiarism Detector nu este gratuit, dar ofera si o varianta demo pentru testare.
⇒ Descarca Plagiarism Detector
Viper Plagiarism Scanner este una dintre cele mai performante aplicatii online pentru detectarea plagiatului care confrunta documentul tau cu texte online din peste 10 miliarde de surse online.
Este un instrument profesional, potrivit atat pentru uz personal cat si pentru mediul academic care realizeaza detectarea in aproximativ 30 de secunde in versiunea Premium.
Fiecare fragment care este detectat ca si copie va fi subliniat si vei primi un raport cu linkul exact al sursei. In plus, acesta va primi un scor procentual pentru a evalua nivelul de plagiat.
Raportul obtinut pentru verificare va putea fi descarcat pentru a-l prezenta eventual ca argumentatie sau dovada. Cel mai important este ca Viper face verificari in peste 50 de limbi printre care se numara si romana.
Este important de precizat si ca aplicatia nu este gratuita. Plata se face in functie de numarul de cuvinte ale documentului si a nivelului abonamentului ales. Exista abonamente pentru studenti, pentru institutii si firme.
⇒ Foloseste Viper Plagiarism Scanner
Detectare Plagiat este exclusiv un proiect romanesc, adaptat pentru limba romana, care, conform editorului, este agreat de Comisia de Etica si utilizat in majoritatea Universitatilor din Romania si Republica Moldova.
Programul este foarte mic (1,45 MB) si este disponibil gratuit, dar dupa ce il descarci folosind linkul disponibil mai jos, va trebui sa-ti creezi un cont online pentru a folosi aplicatia.
Programul pentru detectarea plagiatului este extrem de usor de folosit. Tot ce trebuie sa faci este sa apesi butonul pentru incarcarea unui fisier din PC sau sa-i dai pur si simplu drumul cu drag-and-drop in fereastra.
Nu trebuie sa mai apesi niciun alt buton pentru ca scanarea incepe automat, iar in doar cateva secunde vei primi raportul.
Din pacate, programul nu functioneaza si prin copierea unor fragmente direct in aplicatie. Va trebui sa le incluzi mai intai intr-un document pentru a putea fi scanat.
In plus, pentru documente PDF, va trebui sa instalezi in prealabil Adobe Reader si Adobe PDF IFilter, altfel nu le vei putea scana.
Sistem Antiplagiat este o aplicatie online dezvoltata initial pentru Polonia si care a fost lansata in 2012 si in Romania.
Sistemul functioneaza extrem de simplu: dupa ce iti creezi un cont, vei avea posibilitatea de a incarca un document care va fi analizat pe serverul serviciului si comparat cu documentele disponibile intr-o baza de date.
La sfarsit vei primi un asa-numit raport de similitudine fragmentele detectate ca fiind copiate si sursa originalului. Mai mult, raportul ofera si cateva indicatii despre calitatea textului.
Serviciul nu este insa gratuit si nu are nicio versiune pentru testare.
Dupa ce vei incarca un document, sistemul il va analiza imediat si va numara numarul de cuvinte si va preciza un numar de tokeni necesari pentru a efectua scanarea.
Asadar, va trebui sa cumperi tokeni pentru a putea scana documentele. Odata cumparat, un token ramane valabil pentru a fi folosit timp de 6 luni.
Documentul atasat nu trebuie sa depaseasca mai mult de 1.500.000 de caractere, iar raportul poate veni chiar si dupa 24 de ore in perioadele de sesiuni ale facultatilor.
⇒ Foloseste Sistem Antiplagiat
Plagiarisma este un sistem pentru detectarea plagiatului atat online, cat si pentru PC sau pentru dispozitive mobile Android si BlackBerry.
In aplicatia online, vei putea atasa doar texte de dimensiuni mici, iar detectarea se va face folosind doar motorul de cautare Bing. Pentru a folosi si motorul Google va trebui sa te inregistrezi.
Iti poti crea un cont gratuit, dar vei avea un numar limitat la trei scanari pe zi si o analiza mai restransa a documentului. Daca alegi sa descarci versiunea desktop pentru PC, vei primi si stocare cloud de 1 GB.
Programul poate verifica documente in pana la 190 de limbi, inclusiv romana, iar versiunea pentru desktop ofera si varianta de verificare a unor fragmente de text introduse cu copy/ paste.
Speram ca acest ghid iti va fi util si ca vei gasi cel mai bun program pentru depistarea plagiatului potrivit pentru necesitatile tale.
Daca ai si alte sugestii sau sfaturi, scrie-ne in sectiunea de comentarii de mai jos pentru a fi de ajutor si altor utilizatori.
ncG1vNJzZmivmaOxsMPSq5ypp6Kpe6S7zGipqGegp7yovsCmZJ2doJ7Ata3RnmSppJGctqLAjg%3D%3D